Välkommen!

Du har just tagit de första stegen mot att upptäcka en ny värld av kulturarv och lokalhistoria.

Blekingearkivet ger service till föreningar och företag inom området för arkivering och dokumenthantering. Samtidigt tillhandahåller vi arkivmaterial från enskilda arkivbildare till forskare - oavsett om denna forskning sker på akademisk nivå eller som ett privat intresse för släkt- eller lokalhistoria.

Och man behöver inte ha ett specifikt ärende - det räcker gott med att vara lite allmänt nyfiken - så kan ett besök hos Blekingearkivet bli givande.

Vårt motto:  Vi tar ansvar för dina handlingar!!

- - - - - - - -

Temporär Corona-stängning av Blekingearkivet

Covid-19

Till följd av den ökade smittspridningen av Covid-19 i Blekinge och våra grannlän, så har Blekingearkivet beslutat om en temporär stängning av Arkivet för allmänna besök, forskarbesök och gruppbesök. I dagsläget gäller denna stängning till den 31 januari, men kan komma att förlängas. Skulle rekommendationerna förändras i positiv riktning, så kan det bli så att vi öppnar upp tidigare.

Aktuell information hittar ni här på www.blekingearkivet.se  och ni är alltid välkomna att kontakta oss på tel. 0457 – 813 87 alternativt 0706 – 34 83 13.

Enskilda och förbokade leveranser kan tas emot. Mottagandet sker då i utemiljö i anslutning till Arkivcentrums leveransentré.

- - - - - - - - - -

En kortfilm om vår verksamhet

- - - - - - - -

Sök i NAD - Topotek Blekinge eller Kulturarv i Blekinge.

Sök Sök i våra arkiv

Nu har vi uppdaterat och förbättrat våra SÖK-vägar.

Klicka in här eller på SÖK i menyraden, för att hitta mer information om våra arkiv.

- - - - - - - - - -

Kaffe Kaffe och bulle

Blekingearkivet och Blekinge Släktforskarförening brukar arrangera Släktforskningscafé.

En möjlighet att under lättsamma former samtala om släktforskning och eventuella problem, som man kan stöta på. Fika finns till självkostnadspris.

Under den pågående Covid-19-pandemin, så har vi valt att ställa in de planerade Café-kvällarna, tills dess att vi anser att de kan genomföras utan risk för ökad smittspridning.

Våra öppettider.

BLEKINGEARKIVET har tillfälligt STÄNGT

10 november till 13 december

För mer information se nedan till vänster.

Ni når oss på tel. 0457-813 87 eller 0706-34 83 13

 

Vi finns på Arkivcentrum Blekinge

Våra lokaler syns väl från E22.